La Unió de Veïns celebra la Assamblea anual de Socis

El passat dimarts 27 de novembre la Unió de Veïns va celebrar la Assamblea General de Socis anual a l’Auditori nou de l’Escola Ramón Fuster. Com cada any els socis van poder repassar l’activitat del 2018 i formar part de l’aprovació del nou Pla d’Accions i pressupost del proper 2019. De cara a l’any que ve es mantindran les mateixes activitats de sempre i s’intentarà  augmentar el nombre d’activitats de caràcter mediambiental com la “Neteja alegre de boscos” que es va celebrar el passat 25 de novembre.

El president de la Unió de Veïns, Josep Maria Riba, va destacar la implicació de la Unió en la darrera Festa Major de Bellaterra 2018.  Aquest any s’han incrementat les activitats esportives organitzades per la Unió de Veïns i s’ha aconseguit un nou èxit amb la programació de la Nit Multicolor de dissabte. Durant l’Assamblea General també es va produir l’aprovació i la incorporació definitiva de la Associació de Veïns de Can Domènec a la Unió de Veïns de Bellaterra.

Bona acollida del projecte Parc del Torrent de la Bonaigua

Mitja hora abans de l’Assamblea General de Socis, els veïns de Bellaterra van poder conèixer el nou projecte urbanístic del Parc del Torrent de la Bonaigua. Al voltant de 30 asistents -alguns representants polítics com Jordi Macarulla (PDeCAT) i Laura Belseny (regidora de Transparència i Bon Govern)-, van mostrar interés per aquest Eix Verd que connectarà diversos barris amb les diferents escoles de Bellaterra: Escola Waldorf i Escola Ramón Fuster.

Es tracta d’un camí que separaria els escolars dels camins habituals de circulació d’automòbils i una futura rambla verda d’esbarjo que connectaria Bellaterra de Nord a Sud

albert-salazar-proposant-bellaterrenc-del-projecte-i-josep-maria-riba-president-de-la-unio-de-veins-5bfedf7eaa8af
Albert Salazar i Josep Maria Riba van presentar el projecte Parc Torrent de la Bonaigua (Foto: Bellaterra Diari)

Albert Salazar, el bellaterrenc que va proposar el projecte va assegurar als assistents que el finançament vindria de fons europeus que afavoreixen la sostenibilitat d’urbanitzacions com Bellaterra. Pels que no van poder assistir a la presentació d’aquest pioner projecte urbanístic, podeu mirar el vídeo en aquest enllaç del BellaterraDiari.

Un estudi per reduir el consum energètic de les cases a Bellaterra

A banda del projecte de l’Eix Verd a Bellaterra es va anunciar el possible conveni amb l’Escola d’Arquitectura del Vallès per fer un estudi de 40 habitatges de la zona. L’objectiu d’aquest estudi acadèmic, segons va anunciar Josep Maria Riba, és “poder auditar les vivendes per millorar el seu estalvi a escala energètica i així poder reduir també, els gasos d’efecte hivernacle a Bellaterra”.

Aquest estudi que realitzaràn els alumnes del Màster de Actuació sobre el Medi Construït  finalitzarà el pròxim 28 de maig. És per això que serà necessària la voluntària participació de 40 cases que rebran assessorament gratuït per millorar el seu estalvi energètic.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s