40 cases i edificis participaran a l’Estudi de dependència del carboni de Bellaterra

Fem un pas endavant cap a la descarbonització de Bellaterra

Aquesta setmana 6 grups d’arquitectes i enginyers del Máster universitari “Intervenció Sostenible sobre el Medi Construït”, començaran a visitar les cases i edificis de Bellaterra que es van inscriure a l’Estudi de dependència del carboni. Gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) i la Unió de Veïns, podrem fer un pas endavant en el projecte “Bellaterra més sostenible 2030”.

ahorrarenergia-t-1Durant el mes de febrer la Unió de Veïns es va encarregar de la cerca de les cases i edificis participants. “Estem contents de que s’hagin sumat a aquesta iniciativa una gran varietat de cases –tant antigues com noves-“ assegura el Josep Maria Riba, president de La Junta de la Unió de Veïns. “Amb la participació d’aquestes 40 cases a l’Estudi estem sent una urbanització pionera en voler reduir les emissions de CO2” explica Riba, “al final tots volem una Bellaterra millor, i això vol dir menys dependent del carboni”.

Les cases participants tindran un informe personalitzat sense cost sobre el consum energètic de la seva llar

I és que l’objectiu d’aquest estudi de sostenibilitat, és aconseguir una radiografia de la nostra urbanització, per poder fer un full de ruta que ajudi a millorar l’eficiència energètica i la habitabilitat, i a reduir la petjada de carboni de Bellaterra. A més, un cop es tinguin els resultats de l’estudi al setembre, les cases participants tindran un informe personalitzat sense cost, amb una relació de millores i canvis aplicables a la seva llar, que permetran reduir costos en la seva factura energètica.

Els estudiants visitaran les llars per verificar l’any de construcció de la casa, el sistema de calefacció utilitzat, hàbits de consum energètic…

Les visites a les 40 cases i edificis de Bellaterra s’aniran fent durant el mes de març. Els alumnes visitaran les cases per verificar i comprovar temes com l’any de construcció de la casa, el sistema de calefacció utilitzat, els hàbits de consum energètic de la família… Les dades obtingudes durant les visites sempre seran de caràcter confidencial.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s