Col·lectiu Solar: “Hem normalitzat la instal·lació de plaques solars a Catalunya”

El moviment social Col·lectiu Solar és una iniciativa que està promovent la sobirania energètica per tots els municipis de tota Catalunya. De moment més de 1700 llars s’han sumat a la iniciativa instal·lant plaques solars als seus terrats i reduint la seva factura de la llum. En Sjoerd Gaastra, que ha visitat el Centre Cívic Bellaterra per presentar la iniciativa aquest 4 d’abril, assegura que “A països com a Holanda, la compra col·lectiva de plaques solars és un model ja força estès”.

ajhaj-5ca37f35e1f15

En una entrevista a Plataforma ZEO explica la fórmula que van crear amb Col·lectiu Solar per abaratir el cost de la instal·lació fotovoltaica i aconseguir que el màxim de gent es pogués passar a l’autoconsum solar:

La fórmula és abaratir al màxim el cost de les plaques solars, reunint a molta gent per tal de fer una única comanda i aconseguir així un preu mínim, el preu de cost fàbrica. El que t’estalvies de la factura anualment és el que pagaràs per la instal·lació i les plaques”

Sjoerd parla de números: “De mitjana necessites unes 10 plaques solars i uns 3.000 W de potència. Això t’estalvia entre 60 i 80 € al mes en la factura de la llum. A l’any estaríem parlant d’uns 700 i 900 € d’estalvi”. “Això vol dir que si t’ha costat 4.000 €, que és el que acostuma a costar quan fas la compra amb el Col·lectiu Solar, en 4 anys ja ho tens amortitzat” aclareix l’impulsor de Col·lectiu Solar.

autoconsumo-solar-vivienda

De moment la iniciativa acaba d’obrir un col·lectiu per 150 cases de Vallès Occidental i 150 cases d’Alt Penedès. Segons va informar Sjoerd Gaastra a PlataformaZEO, tenen grans expectatives amb Bellaterra ja que és una zona amb moltes cases unifamiliars i molt potencial. D’aquesta manera, apressa a que els interessats s’apuntin aviat per no perdre l’oportunitat de passar-se a l’autoconsum solar a un preu tan reduït -un 40% més barat de l’habitual-.

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s