Èxit en la presentació de Col·lectiu Solar a Bellaterra

El 4 d’abril, més de 50 veïns de Bellaterra van acudir a la presentació del moviment Col·lectiu Solar, que promou la instal·lació de plaques solars a un cost súper-reduït. En el Centre Cívic Bellaterra el president de la Unió de Veïns Bellaterra, Josep Mª Riba, va donar pas a un dels impulsors de la iniciativa en Sjoerd Gaastra, que és també soci de l’empresa d’instal·lació fotovoltaica Revosolar. Abans però, Riba va explicar cóm aquesta iniciativa de sobirania energètica encaixa dins del projecte una Bellaterra +Sostenible 2030.

Vull apuntar-me

Presentació Colectiu Solar 1

Gràcies a l’estalvi en la factura de la llum el cost de la instal·lació de plaques solars amb Col·lectiu Solar és zero

Durant la presentació, en Sjoerd Gaastra va voler insistir en el fet que, a través del grup de compra col·lectiu, el cost de la instal·lació per les llars que s’apuntin és zero. Instal·lar plaques solars amb aquest sistema de compra col·lectiva té un cost d’uns 4.000€, davant dels 9.000€/10.000€ que costa si fas una compra i instal·lació pel teu compte. D’altra banda l’estalvi anual de la factura serà d’uns 700€ a 900€, més de 3.500€ en 4 anys. Per tant, en 4 anys la instal·lació no només estaria 100% amortitzada, sinó que ens haurà sortit a cost zero.

Vull apuntar-me

“Encara que canviï el govern a Espanya, no es tornaran a posar traves a l’autoconsum amb mesures com l’impost al sol”

D’altra banda l’impulsor de Col·lectiu Solar també va voler recalcar que “Encara que canviï el govern a Espanya, no es tornaran a posar traves a l’autoconsum amb mesures com l’impost al sol”. Gaastra va fer al·lusió a l’actual revolució que està tenint lloc en el sector de les energies netes “Cada cop serà un tema més normalitzat”.

S’aprova el reial decret que regula les condicions de l’autoconsum d’electricitat a les llars

A més, avui dia 5 d’abril s’aprovarà definitivament el reial decret que regula les condicions d’autoconsum d’electricitat. Per tant a partir d’ara, ja no hi hauran més traves administratives per l’autoconsum a les llars i cada cop més, les comercialitzadores s’adaptaran a les demandes de les llars que tinguin instal·lacions solars.

Colectiu Solar Bellaterra

Aquest nou reial decret obre la possibilitat que, tal com va remarcar Gaastra, “la xarxa elèctrica es converteixi en la bateria comunitària on tothom podrà ficar i treure la seva energia”. Això vol dir que si durant el dia tens un excedent de producció amb les teves plaques solars, aquest excedent entrarà a la xarxa pública i a la nit, quan no produeixis, el podràs tornar a recuperar.

Segons Gaastra aquest serà el futur de l’energia domèstica. Ara mateix ja estan provant aquest sistema amb algunes llars i amb l’ajuda de la companyia Hola Luz. El Col·lectiu del Vallès Occidental ja està obert i si no s’omple abans, es tancarà al juny. De moment ja hi ha ocupades un 39% de les places.

Vull apuntar-me

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s