La TrobadaZEO recull 270kg de brossa dels voltants de Bellaterra

El diumenge 12 de maig uns 40 voluntaris, veïns de Bellaterra i de tot el Vallès, van netejar les zones boscoses de Bellaterra. La Unió de Veïns de Ballaterra va ser l’encarregada de posar la carpa i va col·laborar en l’organització i difusió de la TrobadaZEO.

WhatsApp Image 2019-05-13 at 10.10.54

Al finalitzar l’acte els assistents van agraïr aquesta iniciativa i la implicació de la Unió de Veïns en aquesta iniciativa de PlataformaZEO i van mostrar interés per que es facin més activitats ambientals d’aquest tipus d’una forma més periòdica.

TrobadaZEO face

Veure Galeria Completa

En total es van aconseguir recollir 270 kg de brossa. Durant el recorregut de la neteja els dos grups, el que va realitzar la neteja de bosc caminant i els que ho feien fent plogging -corrent mentre recullen brossa-, van trobar tot tipus de residus abandonats entre la natura. Hi havien sanitaris de ceràmica abandonats, senyals de trànsit, cubs de pintura, cables i sobretot, una gran quantitat d’envasos de plàstic.

Els voluntaris van viure l’experiència de tenir un cotxe Tesla de la mà d’un bellaterrenc

Foto buena Tesla

 

Abans de realitzar la neteja de boscos els voluntaris van poder viure l‘”experiència Tesla” de la mà d’un conegut veí de Bellaterra. “El futur de la mobilitat serà el cotxe elèctric” va assegurar el bellaterrenc Albert Salazar, propietari del cotxe Tesla exposat davant de l’estació de Bellaterra.

Els voluntaris van aprendre sobre mobilitat elèctrica i els beneficis econòmics i tècnics que suposa comprar-se un cotxe elèctric. “Encara que al principi pugui suposar una inversió més gran que comprar-se un cotxe convencional, a la llarga t’estalvies diners en gasolina i altres impostos, i a més, estàs actuant en la lluita contra el canvi climàtic” va corroborar Josep Maria Riba, president de la Unió de Veïns de Bellaterra, durant la presentació inicial.

Alguns candidats a l’EMD van assistir a la TrobadaZEO

Tres dels candidats que es presenten a la presidència de l’EMD Bellaterra van assistir a aquest esdeveniment sostenible i es van oferir voluntaris en tasques d’ajuda i organització. El Jordi Macarulla, de Convergents, el Quim Oltra, d’ERC, i la Chus Cornellana, de Gent per Bellaterra, van mostrar el seu recolzament a la iniciativa i van recalcar la necessitat de tenir més accions d’aquest tipus a Bellaterra.

TrobadaZEO Macarulla

 

D’altra banda, diversos estudiants del Grup Ecologista de la UAB que van assistir a la TrobadaZEO, van mostrar la intenció de fer més netejes de boscos per la zona universitària després de veure l’estat i el nivell de brossa que tenía l’entorn natural de Bellaterra.

Participació trobadaZEO

 

L’organització de PlataformaZEO, per la seva banda, assegura que realitzarà més accions d’aquest tipus per diferents zones del Vallès i va instar als voluntaris a que es mantinguessin en contacte de les activitats subscribint-se a la seva Newsletter: Fes-te ZEO.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s