Èxit en el “Debat per Bellaterra” dels candidats a l’EMD Bellaterra

Ahir va tenir lloc el segon debat per la presidència de l’EMD a Bellaterra organitzat per Bellaterra.cat. Durant dues hores els candidats van explicar als assistents quins seran els seus eixos d’acció si governen i van respondre les preguntes dels bellaterrencs. Finalment els assistents van ser el Jordi Macarulla (Convergents), Quim Oltra (ERC), Abel Moreno (Junts per Catalunya) i Ramón Andreu (Gent per Bellaterra).

La candidata de Ciutadans Bellaterra, Bea Duran, no va assistir per motius personals. Per mantenir certa representació electoral, Bellaterra.cat ha penjat diversos vídeos de presentació de la candidata que es poden veure al seu web.

WhatsApp Image 2019-05-22 at 10.05.04
Els 4 candidats que van participar al debat organitzat per Bellaterra.cat

Josep Mª Riba, president de la Unió de Veïns, va ser l’encarregat de controlar el temps de les intervencions

Josep Mª Riba, president de la Unió de Veïns, va ser l’encarregat de controlar el temps de les intervencions amb l’ajuda d’un cronòmetre. Per la seva banda va ser la bellaterrenca Anna Romero, qui tocava la campaneta per recordar als candidats que finalitzava el seu temps d’intervenció. Després de tractar els blocs centrals, es van traslladar als candidats les preguntes dels bellaterrencs recollides per Bellaterra.cat i la Unió de Veïns.

Bellaterra.cat va fer cobertura de l’esdeveniment a través de Facebook, amb un article al seu web i un reportatge fotogràfic. Per la seva banda Bellaterra Diari també va fer cobertura del debat a través de Facebook i ha publicat una crònica al seu web.

EL DEBAT PER BELLATERRA

El Centre Cívic va romandre ple durant les dues hores i fins i tot va comptar amb la presència d’alguns candidats a les municipals de Sant Cugat i Cerdanyola. Amb una mica de retard, a les 20.20h el conegut periodista Albert Segura va donar pas al primer tema del debat, les relacions amb l’Ajuntament de Cerdanyola.

BLOC 1: Relació amb Cerdanyola

Mentre que Abel Moreno i Jordi Macarulla, van recalcar la necessitat d’establir vies de comunicació basades en el “diàleg” i el “consens”, el candidat de Gent per Bellaterra va recalcar que la relació sempre ha estat difícil. D’altra banda Quim Oltra, d’ERC, va criticar l’acció política de Compromís per Cerdanyola i va proposar negociar un conveni similar al de Valldoreix.

BLOC 2: Annexió Sant Cugat

El candidat de Convergents Jordi Macarulla va remarcar que donarà suport al dret a decidir de Bellaterra, tenint en compte que el 60% de bellaterrencs han signat a favor de l’annexió. Ramón Andreu també va donar suport a l’annexió al·legant que els bellaterrencs no es senten part de Cerdanyola i que ja van deixar clara la seva intenció de separar-se de Cerdanyola al 1992 – quan van demanar que Bellaterra fos un municipi independent-, i durant la consulta de “Bellaterra municipi independent de Cerdanyola” l’any 2015 – amb un 94% de veïns a favor-.

El moviment d’annexió a Sant Cugat demostra el malestar dels bellaterrencs amb Cerdanyola

Tant Abel Moreno com Quim Oltra van mostrar el seu interès de seguir treballant amb l’Ajuntament de Cerdanyola. Oltra va recalcar que aquest moviment demostra el malestar amb l’Ajuntament de Cerdanyola.

BLOC 3: Trànsit

Abel Moreno va proposar que la Diputació pagui la conversió de BV-1414 en carretera i incloure radars i pilones controlades. Macarulla va senyalar que la clau de la millora del trànsit es aconseguir la titularitat de la BV -1414. Ramon Andreu va insistir en la necessitat de posar pilones al Camí Antic de Sant Cugat, a l’Escola Ramón Fuster o al Turó de Sant Pau.

Quim Oltra va parlar de la necessitat d’elaborar un Pla de Mobilitat per tal de reduir el trànsit en els dos sentits. També va proposar la instal·lació de cercles concèntrics d’aparcament a l’estació FGC.

WhatsApp Image 2019-05-22 at 16.50.40.jpeg
D’esquerra a dreta: Josep Mª Riba, president de la Unió de Veïns, Albert Segura, moderador del debat i Francesc Pérez, impulsor i organitzador del “Debat per Bellaterra”

La sostenibilitat va estar present durant el torn de les preguntes dels bellaterrencs

Abans del minut d’Or dels candidats, es va procedir al torn de les preguntes enviades pels bellaterrencs. Un dels temes més tractat va ser el de la sostenibilitat. Respecte el tema de la incisió del vehicle elèctric a la societat bellaterrenca, els candidats van coincidir en que es tracta d’una transició necessària i que hi hauria d’haver un punt de recàrrega elèctrica a la plaça del Pi i en alguna escola.

La darrera pregunta va estar relacionada amb l’antiguitat del Pla General Metropolità. Macarulla va mostrar la seva preocupació per la situació del Camí Antic i va assegurar que hi dirigiran esforços en accions per solucionar-ho. Oltra va recordar que “el tema d’urbanisme posa molt nerviosa a la gent”. Va mostrar la seva voluntat d’implicar al jovent en la elaboració o adequació del PGM.

VEURE VÍDEO SENCER DEBAT DE BELLATERRA.CAT

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s