El projecte Bellaterra + sostenible 2030 “progressa adequadament”

El passat maig de 2018 la Unió de Veïns es va reunir amb l’Ajuntament de Cerdanyola per presentar un projecte transversal i integrador en termes de sostenibilitat. Un any després Bellaterra + sostenible 2030 avança cada cop més, amb accions i projectes urbanístics que volen recuperar una Bellaterra més respectuosa amb el seu entorn.

Eslogan Unó de Veïns

Durant aquest any la Unió de Veïns de Bellaterra ha dedicat els seus esforços a donar a conèixer el projecte entre els veïns i impulsar múltiples accions en la línia de la sostenibilitat i la reducció d’emissions. L’objectiu principal d’aquest projecte impulsat per la Unió de Veïns, sempre ha estat millorar la qualitat de vida dels bellaterrencs i reduir les emissions de CO2; D’aquesta manera Bellaterra també contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.

Eix verd a Bellaterra

Al novembre, durant la Assamblea anual de socis, la Unió de Veïns va presentar el projecte Parc del Torrent de la Bonaigua, un projecte urbanístic que suposa la creació d’un Eix Verd que connectaria Bellaterra de Nord a Sud (de dalt a baix). Aprofitant el traçat de l’antic Torrent de la Bonaigua aquest Eix Verd:

  • Facilitarà una mobilitat més sostenible per desplaçar-se per Bellaterra
  • Crearà un camí entre escoles lliure de cotxes
  • Suposarà una nova zona verda per practicar esport i passejar pels Bellaterrencs

La descarbonització de les cases de Bellaterra

La Unió de Veïns de Bellaterra i l’Escola tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès van signar un conveni de col·laboració per fer un Estudi sobre el Nivell de dependència del Carboni a Bellaterra. Aquest estudi, en el qual han participat més de 40 cases, ha permès conèixer el nivell d’emissions de CO2 i de gasos d’efecte hivernacle que generen les llars i els hàbits dels bellaterrencs.

0ca934a8-0b99-44f0-937b-a8cefa5615b5

Els participants a l’Estudi han rebut un informe sobre el consum energètic de les seves cases i una relació de millores i canvis per reduir costos de la factura energètica i sobretot, reduir la seva petjada de carboni.

 

 

 

Plaques solars + barates pels bellaterrencs

A l’Abril la Unió de Veïns va ser l’encarregada de portar la iniciativa Col·lectiu Solar a Bellaterra. El moviment promou la instal·lació de plaques solars a un cost súper-reduït gràcies a la compra col·lectiva. A l’actualitat, 37 llars s’han mostrat interessades en l’autoconsum solar i han rebut les primeres visites tècniques per part de Col·lectiu Solar.

autoconsumo-solar-vivienda

Durant la presentació, l’impulsor d’aquesta iniciativa, Sjoerd Gaastra va assegurar als bellaterrencs que “Encara que canviï el govern a Espanya, no es tornaran a posar traves a l’autoconsum amb mesures com l’impost al sol”.

Accions de neteja de residus a les zones verdes

Els residus abandonats no només contribueixen al canvi climàtic sinó que perjudiquen el benestar de les nostres famílies amb problemes de males olors, possibilitat d’incendis, plagues… És per això que la Unió de Veïns va donar suport el passat maig 2019 a PlataformaZEO, que va organitzar una neteja de bosc als voltants de Bellaterra. Els veïns que van participar van agrair la implicació i la col·laboració de la Unió perquè iniciatives com aquesta, siguin possibles.

TrobadaZEO face

 

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s