Bellaterra podria reduir la seva petjada de carboni un 67%

El passat 21 de novembre es van presentar els resultats de l’Estudi de dependència del Carboni de Bellaterra a l’Auditori de l’Escola Ramon Fuster. L’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès va presentar els resultats d’aquest estudi fruit d’un conveni de col·laboració amb la Unió de Veïns de Bellaterra i que s’emmarca dins el projecte Bellaterra +Sostenible 2030. La conclusió més clara ha estat que Bellaterra sí que pot reduir emissions.

En concret, Bellaterra podria aconseguir reduir la seva petjada de carboni un 67%. Durant l’acte de presentació, Pere Fuertes, sotsdirector de l’ETSAV, va parlar del potencial que té Bellaterra per reduir les emissions i va deixar clar que “les ciutats descentralitzades i de baixa densitat també poden ser sostenibles”.

RESULTATS DE L’ESTUDI

La petjada de carboni dels bellaterrencs, és de 6,6 tones de CO2 l’any, per sobre de la mitjana espanyola (5,7) i per sota de l’Europea (8,4). Segons les conclusions de l’Estudi, les àrees on més emissions de carboni generen els Bellaterrencs són la mobilitat, el consum energètic i l’alimentació, representen més de 2/3 de les emissions totals.

Captura de pantalla 2019-11-21 a las 11.14.29

L’Estudi proposa accions més petites o mitjanes, com disminuir el consum de carn, reorganitzar el consum energètic de la llar o fer compostatge, que ens permetrien arribar a un primer escenari on aconseguiríem reduir un 26% les emissions de CO₂ de Bellaterra. Mentre que altres accions més estructurals com reduir els viatges transcontinentals, ser vegetarians o bé incorporar plaques solars a la nostra llar, ens permetrien arribar a un segon escenari on hauríem reduït un 67% de la nostra petjada de carboni.

Captura de pantalla 2019-11-21 a las 12.05.11

DOSSIER DE PRENSA DELS RESULTATS DE L’ESTUDI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s