El projecte del Parc del Torrent de la Bonaigua progressa adequadament

Durant la reunió telemàtica realitzada el 6 de maig, la Unió de Veïns va informar de com estava progressant el Projecte del Parc del Torrent de la Bonaigua, als socis i veïns de Bellaterra que s’hi van interessar. Com va indicar el veí impulsor del projecte Albert Salazar, es tracta d’una iniciativa que lliga totalment amb el projecteBellaterra + sostenible 2030 de la Unió de Veïns. Un projecte dedicat a incentivar accions i projectes urbanístics que contribueixin a fer front al canvi climàtic, reduint les emissions de CO₂ i reforçant el valor d’una Bellaterra plenament connectada amb la natura.

Font de la Bonaigua
Font de la Bonaigua // Crédit: Unió de Veïns de Bellaterra

En aquesta reunió virtual, es va parlar de l’estat del projecte que té potencial per esdevenir un parc metropolità. Després dels primers contactes amb les administracions, s’ha vist que agrada tant a l’EMD, com a l’Ajuntament de Cerdanyola i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Segons va comentar Josep Maria Riba, president de la UvB, a la reunió: “aquestes administracions ens han fet arribar bones senyals sobre la viabilitat d’aquest projecte i el seu potencial per rebre subvencions”.

El president de l’EMD, Ramon Andreu, va felicitar la Unió de Veïns per la iniciativa

El president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra, Ramon Andreu, que també va estar present en aquesta reunió telemàtica, va felicitar la Unió de Veïns per la feina que s’està duent a terme en favor d’aquest projecte.

Ara correspon a l’Ajuntament de Cerdanyola presentar l’avantprojecte a l’AMB, quan s’obri la convocatòria corresponent a aquest tipus de projectes.

La idea és que el Parc del Torrent de la Bonaigua esdevingui un parc metropolità. D’aquesta manera, el Parc formaria part de la xarxa de Parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En què consisteix el Projecte del Parc del Torrent de la Bonaigua?

Serà un eix verd que connectarà Bellaterra de punta a punta i l’alliberarà de part del trànsit de vehicles provocat per les escoles.

D’aquesta manera, Bellaterra comptarà amb un parc, una zona d’esbarjo per totes les edats, en el que hi haurà informació de la riquesa floral i animal del Parc, i també servirà per fer esport i com camí escolar. A més a més, amb la creació del Parc del Torrent de la Bonaigua es reduirà el risc d’incendi d’aquesta zona boscosa i deixada que tenim al mig de la urbanització.

Més info sobre l’estat previ del projecte al següent enllaç.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s