La UvB es reuneix amb l’Ajuntament de Cerdanyola per la problemàtica de les escombraries

El dilluns 9 de novembre es va celebrar, via telemàtica, una reunió amb l’Ajuntament de Cerdanyola per tractar la problemàtica de la gestió de la recollida d’escombraries a Bellaterra. En la reunió hi van participar el sr. David González, Regidor delegat responsable de l’àrea de competència de Relacions Institucionals amb l’EMD de Bellaterra, la sra. Eulàlia Mimó, regidora d’Urbanisme i Espai Públic i 3 persones més de la seva àrea. Per part de la UvB, la sra. Margarita Torrent, sòcia que va enviar la carta juntament amb 18 veïns mostrant la seva preocupuació per dita problemàtica, el president, Josep Mª Riba, la vocal, Susana Hospital, i la nova gestora, Ares Mir.

La UvB va exposar el tema de les bosses de residus vegetals/orgànics que queden sense recollir, quan abans de la pandèmia es recollien. L’Ajuntament va comentar que amb el confinament hi ha hagut un excés de bosses i s’ha hagut de tornar a la norma on diu que és només una bossa. A més a més, ens van informar que ja havien fet, feia un temps, un augment en les hores de la jornada de recollida (de 7 a 9 i mitja hores al dia).

Algunes de les alternatives que es van plantejar davant la problemàtica van ser: la possibilitat d’incrementar el compostatge, apel·lar a la responsabilitat cívica de cada veí i l’opció de treure les bosses progressivament durant la setmana (recordem que els dies de recollida de l’orgànic són els dilluns, dimecres i divendres, una bossa per dia i sense màxim de mida).

Per tal de vetllar per la neteja dels nostres carrers, la UvB demanarà a l’EMD que la seva brigada de jardineria de l’Espai Públic s’encarregui de recollir les escombraries descontrolades i que els Agents Cívics informin aquells veïns que deixen bosses al carrer quan encara no toca la seva recollida.

Tanmateix, l’Ajuntament no va descartar estudiar una possible millora en el proper contracte que s’adjudiqui i incloure 2 bosses en lloc d’1 pel que fa a les restes vegetals/orgànics. Des de la UvB anirem fent un seguiment, juntament amb l’EMD, i anirem informant.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s