Seguiment de les “Principals demandes de Bellaterra” a l’Ajuntament de Cerdanyola, recopilades per la veïna Laura Ruiz

Ara farà un any que la veïna i sòcia Laura Ruiz va fer un recull de totes les problemàtiques que els veïns de Bellaterra compartien a les xarxes socials. Aquest paquet de demandes es va presentar als responsables de l’Ajuntament de Cerdanyola en una reunió presencial el 20 de Febrer 2020, època pre-covid. Hi van assistir els principals regidors del govern i l’Alcalde Sr. Carles Cordón.

Des de la Unió de Veïns estem molt interessats en que aquestes preocupacions es vagin seguint per que es puguin resoldre el més aviat possible. Us fem arribar les actualitzacions als diferents temes que ens van donar des de l’Ajuntament en la darrera reunió de seguiment del passat 01/12/2020:

1. INSEGURETAT

📣 Qui paga i qui dóna instruccions als Agents Cívics? Quin horari fan? Tenen temps lliure durant l’horari laboral?

👉
L’Ajuntament de Cerdanyola està escrivint un nou conveni respecte als Agents Cívics amb la intenció de presentar-lo al ple d’aquest mes de gener.  A Cerdanyola també hi ha uns Agents Cívics. Des de l’Ajuntament s’estan formant nous Agents Cívics que començaran a exercir a finals de gener. La diba subvenciona els Agents Cívics. L’EMD, com que coneix millor les necessitats de Bellaterra, s’encarrega de decidir les tasques i horaris del/s Agents Cívics de Bellaterra.  Respecte a les càmares, l’EMD no les pot activar. Tot i que pobles veïns ja tenen càmares, l’Ajuntament de Cerdanyola no les veu amb bon ull. La bona notícia és que la Policia Local ampliarà la plantilla en breu. Esperem veure més presència de Policia Local per Bellaterra.

2. CAP BELLATERRA

📣 Volem un Consultori mèdic a Bellaterra amb equip mèdic per tenir accessibilitat a la salut

👉 La Generalitat no veu opció de posar el consultori. L’alcalde ho està demanant.

3. TRÀNSIT: PERILL I CONTAMINACIÓ

📣 Cal implementar mesures d’alentir el trànsit sobretot en hores punta a Carretera de Bellaterra, Camí Antic i Pin i Soler

👉 L’EMD està treballant per pacificar el trànsit canviant sentit de carrers i posant STOPs. L’Ajuntament diu que hi ha un petit problema en fer un tros del Camí Antic sentit únic quan actualment és de doble sentit. La competència d’aquesta decisió pot ser de la Policia Local i no de l’EMD.

👉 Ramon Fuster: als voltants hi havia la intenció de fer millores per disminuir el perill pels vianants. L’EMD demanava ampliar una vorera sota el terreny de l’escola Waldorf que dóna a Escultor Vallmitjana. L’Ajuntament ho està mirant.

4. CONNEXIÓ AMB BARCELONA: BUSOS

📣 Demanem que s’augmentin les línies de bus i la freqüència d’horaris en el trajecte Bellaterra – Cerdanyola i allargar la ruta fins, almenys, la rotonda del Guiera.

👉 L’Ajuntament comenta que es vol ampliar la freqüència del bus que va de l’estació de Ferrocarril al centre direccional (Parc de l’Alba) donat que ara passa cada hora. Es voldria allargar el seu recorregut i fer-lo arribar a l’estació de renfe de la UAB. S’estudiarà que pugui arribar fins a algun punt de Cerdanyola, per exemple a la rotonda de sobre el Guiera o a la Plaça de la C.

5. VORERES, ASFALT I CLAVEGUERAM

📣 Demanem urbanitzar els carrers de Cerdanyola degudament i un manteniment periòdic.

👉 L’Ajuntament diu que s’invertiran 4 milions € per dignificar l’espai públic a tot Cerdanyola: bàsicament per millorar l’asfalt. S’està licitant però el procés està avançat. Es començarà a partir de gener o febrer començant pels carrers que estiguin pitjor. 

Si el clavegueram i les voreres estiguessin molt afectats s’hi actuaria tot i que, inicialment, el pressupost no està pensat per destinar-se a això.

6. ENLLUMENAT

📣 Sol·licitem més il·luminació en els carrers de Bellaterra

👉 L’Ajuntament destinarà 300.000€ a Bellaterra per canviar els fanals durant el 2021. Pel 2022 hi ha pressupostats uns altres 300.000€ per Bellaterra. No es preveu actuar a tot Bellaterra però sí a gran part.

7. APARCAMENT A LA PLAÇA DEL PI

📣 Demanem que es vetlli pel compliment de la normativa d’estacionament a la Plaça del Pi per reduir el volum de cotxes.

👉 Es va pactar un temps màxim d’estacionament de 30 minuts els dies laborables i festius amb horari comercial en horari de 9:00h a 14:00h i de 17:00h a 20:00h. La Policia Local hauria d’exercir les competències coercitives i les mesures cautelars previstes a la normativa reguladora. 

La realitat, corroborada per l’Ajuntament, és que la Policia Local no està validant que  l’horari pactat es compleixi. L’EMD tampoc. Per tant, no es compleix.

8. DEIXALLES: NETEJA

📣 Sol·licitem augmentar el nombre de bosses respecte a la recollida de les restes orgàniques.

👉 Ja es va fer una reunió entre l’Ajuntament i la Unió de Veïns de Bellaterra. L’Ajuntament està redactant un nou conveni amb l’empresa de recollida d’escombraries que mirarà d’incloure 2 bosses, enlloc d’1.

9. MODERNITZACIÓ BELLATERRA

📣 Sol·licitem: carrils bici/patinet, aparcament de patinets i bicis elèctriques, punts de recàrrega de cotxes elèctrics i Wi-Fi gratuïta a la plaça del Pi.

👉 L’Ajuntament i l’EMD estan parlant de posar punts de recàrrega de cotxes.  

👉 BiciBox o aparcament de patinets vora l’estació: no està a l’agenda de l’Ajuntament.

👉 Carril bici: no està a l’agenda de l’Ajuntament. 

👉 Connexió amb la biblioteca de Cerdanyola: sol.licitem que es faci una connexió periòdica (setmanal) amb la biblioteca de Cerdanyola, que els bellaterrencs puguem demanar llibres a la biblioteca via web (com es fa a totes les biblioteques de Catalunya) i que des de l’Ajuntament ens els facin arribar, per exemple, fins l’EMD. També que amb el mateix viatge es retornin els llibres ja llegits a la biblioteca.

L’Ajuntament ho veu complicat però es compromet a estudiar-ho.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s