Balanç de l’activitat de la Unió de Veïns de Bellaterra durant el primer semestre

Tot i que molts mesos d’aquest 1er semestre de 2020 han estat fortament marcats per la crisi sanitària de la COVID-19, la Unió de Veïns ha adaptat la seva activitat per poder oferir als socis el suport i l’atenció necessària, i ha seguit treballant en els diferents fronts aprovats a l’Assemblea de Novembre 2019.

Abans del decret de l’Estat d’alarma a Espanya, a principis de març, la Unió de Veïns va participar en la presentació de la Biografia del pedagog català Ramon Fuster, escrita per Genís Sinca . Durant l’esdeveniment celebrat a l’Auditori Nou de l’Escola Ramon Fuster, el president de la Unió va informar sobre l’estat del projecte del Parc del Torrent de la Bonaigua i les reunions celebrades durant els mesos previs amb l’Ajuntament de Cerdanyola i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per poder tirar endavant aquesta iniciativa social i mediambiental.

Josep Maria Riba, President de la Unió de Veïns durant la presentació de la biografia de Ramon Fuster

Es tracta d’un parc verd que seguirà l’antic Torrent de la Bonaigua i que també servirà com a camí escolar connectat amb l’estació de FGC. Gràcies a aquest projecte urbanístic la Unió de Veïns aconseguirà reduir de forma significativa el volum de cotxes que travessen Bellaterra a les hores punta de les escoles.

Accions durant el Confinament

Durant el període de confinament, la Unió de Veïns ha donat suport als socis i els ha animat a respectar les pautes i normes decretades pel Govern d’Espanya per reduir el risc de contagi i poder frenar la corba d’infectats per COVID-19. Fins i tot durant el dia de Sant Jordi, que no es va poder celebrar a causa de la situació d’alarma, es va publicar a la web de la Unió tot un seguit de llibres i recomanacions d’autors bellaterrencs que havien participat en els últims anys a la Diada a Bellaterra.

La Unió de Veïns va celebrar dues reunions telemàtiques informatives pels socis i veïns de Bellaterra

A més, durant aquesta etapa també ha organitzat accions en línea per tal de mantenir informats als socis dels avenços en els diferents projectes impulsats per la Unió de Veïns. D’aquesta manera, el dimecres 22 d’abril es va celebrar la primera sessió informativa telemàtica amb la companyia Hola Luz sobre l’autoconsum elèctric i la tarifa verda.

Una reunió que va estar enfocada a informar als auto consumidors sobre novetats i normatives recents i  aclarir als veïns que volien canviar a un subministrament verd, com aconseguir energia 100% renovable sense disposar d’una instal·lació d’autoconsum.

Bellaterra 2030 invitació (5)_page-0001

La segona reunió telemàtica es va celebrar el dia 6 de maig i va ser per parlar sobre l’estat del Projecte del Torrent de la Bonaigua. Per presentar aquesta iniciativa englobada dins del projecte Bellaterra + Sostenible 2030, la Unió de Veïns va comptar amb la participació del mateix impulsor del projecte, l’arquitecte bellaterrenc Albert Salazar.

Previsió de futur: Festa Major de Bellaterra

La crisis sanitària del COVID-19 ha donat peu a un necessari replantejament de la tradicional Festa Major de Bellaterra, celebrada durant el primer cap de setmana de setembre.

WhatsApp Image 2019-09-10 at 07.42.01

Diverses entitats estan debatent juntament amb el Consell de Cultura de l’EMD, fins a quin punt es podran celebrar algunes de les activitats i actes presencials, per descomptat, amb les pertinents mesures de seguretat.

Sobre la taula hi ha la possibilitat de poder celebrar aquest any el concurs de paelles i traslladar l’activitat a la Font de la Bonaigua. També la celebració del sopar de la Unió de Veïns a la Plaça del Pi, que enguany només comptaria amb un espectacle sense ball per tal d’evitar les aglomeracions.

En nom de la Junta, desitgem a tots el bellaterrencs un Bon estiu i bones vacances, a tots els que les puguin gaudir en un any tan diferent i especial com aquest.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s