42 llars de Bellaterra s’han apuntat a la compra col·lectiva de plaques solars

A l’abril el moviment Col·lectius Solar, que promou la instal·lació de plaques solars a un cost súper – reduït, va presentar la seva iniciativa al Centre Cívic Bellaterra. Des d’aleshores ja són 42 les llars de Bellaterra que s’han apuntat al Col·lectiu de Vallès Occidental.

El període d’inscripcions encara estarà obert fins al 31 de juliol i queden poc més de 50 places perquè tanqui el col·lectiu de compra – que va ser ampliat a 250 cases a principis d’aquest mes a causa de l’elevada demanda de famílies que volen participar-. El període de visites, però, començarà a finals de juliol.

La visita de Col·lectiu Solar a Bellaterra va ser promoguda per la Unió de Veïns dins el marc del projecte “Bellaterra +sostenible 2030“. L’autoconsum fotovoltaic és una iniciativa que ara mateix està prenent gran protagonisme a Espanya. Aquest increment d’autoconsum ha estat degut a la baixada del preu de les plaques solars -més de 80% en 10 anys- y l’establiment d’un marc legal i regulador que facilita la instal·lació.

Colectiu Solar Bellaterra

Durant la presentació del moviment Col·lectiu Solar a Bellaterra el Sjoerd Gaastra, impulsor d’aquesta iniciativa i soci de l’empresa instal·ladora RevoSolar, va insistir en el potencial de les llars de Bellaterra en fer la transició cap a la sobirania energètica. A més, va explicar que amb el sistema de compra de Col·lectiu Solar ” el cost de la instal·lació per les llars que s’apuntin és zero”. En 4 anys, la despesa de 4.000€ no només estaria 100% amortitzada, sinó que ens haurà sortit a cost zero.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s